Menedzsment szolgáltatás webes környezetben

Megosztás, Együttműködés és Kommunikáció

A fent említett három kulcsszóval jellemezhetjük a weben található menedzsment felületet, a Glasscubes-t. Az alapszolgáltatásait ingyenesen nyújtja, mindössze regisztrálnunk kell. Miért is hasznos? Ha csoportmunkát végzünk és nem tartózkodik mindenki egy légtérben vagy adott esetben ugyanazon településen, akkor mindenképp szükség van egy közös platformra, melyen könnyedén együtt dolgozhatunk. Így nem pusztán diákoknak, hallgatóknak ajánlom, hanem mindenkinek, minden szektorban hasznosítható a közös projektek miatt. A regisztráció után már meghívhatjuk a projektben résztvevőket. Ezután természetes az, hogy egyes dokumentumokat, feladatokat csak a megfelelő jogkörrel rendelkezők láthatják. A tárhely mérete miatt sem kell aggódnunk, hiszen a 20GB-nyi háttértárat megfelelőnek nevezhetjük. Beállíthatjuk intézményünk logóját, továbbá alapszíneinek megfelelően kombinálhatjuk az oldal színsémáját. Összességében azt mondhatom, hogy egy rendkívül hasznos és egyszerű CRM-mel van dolgunk.

Megosztás

Első lépésben tisztázni kell, milyen formátumokat tudunk feltölteni és megosztani másokkal. doc, ppt, jpg, pdf, zip, xls kiterjesztésű állományokat könnyen elhelyezhetünk platformunkon. A saját gépünkön is alkalmazott mappákat nyugodtan hasznosíthatjuk az új környezetben is.A feltöltött fájlokat egyszerűen megtalálhatjuk, hiszen a felületünkhöz tartozó kereső nem pusztán a címekben keres, hanem a dokumentumok szövegében is.  A már régóta közismert web2-es szolgáltatások közé tartozik a tag-elés, magyarul címkézés, melyet ebben az esetben is megtalálunk, szintén gyorsítja a keresésünket. További lehetőségként emelném ki a sorba rendezést, cím szerint és dátum szerint. Ráadásul ha egy, már létező fájlt újra feltöltünk bővített tartalommal, a korábbi anyagunk sem veszik el!

Csapatmunka

Valós idejű információkat láthatunk arról, hogy az egyes projekt feladatok, hogy állnak. A Tasks menüpont segítségével könnyen átláthatjuk, hogy mennyi munka áll még előttünk, valamint azt is, hogy a munkatársak mit és mikor készítettek el az elvárt feladatból. A naptár funkció segítségével a konferenciák, találkozók időpontját adhatjuk meg, sőt mérföldköveknek megfelelő határidőket is megadhatunk egyes feladatokhoz. Minden felhasználóhoz állíthatunk be jogosultságot, így biztosak lehetünk abban, hogy semmi nem kerül illetéktelen kezekbe.

Kommunikáció

Lehetőség nyílik ingyenes konferencia beszélgetésekre, mely nagyban segítheti a megkezdett munkát. Gyakorlatilag minden felületen kommentálhatunk, így minden felmerülő kérdésre gyorsan választ kaphatunk vagy épp adhatunk. Ami még rendkívül szimpatikus, hogy szavazást is kezdeményezhetünk, így megtudhatjuk a kollégák véleményét az adott témában.

Műszerfal…

Belépés után a műszerfal felületével találkozunk. Itt találjuk tehát a kiindulásipontot, mely tartalmazza:
1. Munkacsoportok

Az sem jelenthet problémát, ha egyszerre több projektben is részt veszünk, ugyanis több csoportot is kialakíthatunk. Ezáltal szortírozva az egyes tevékenységeinket. Az egyes munkacsoportok elnevezésére kattintva megkapunk egy könyvtárfát, mely a az adott csoporthoz tartozó tagokat, dokumentumokat, feladatokat, naptárat, és egy kommunikációs csatornát teszi láthatóvá.

Könyvtárfa

Könyvtárfa

2. Legutolsó aktivitások

Pontosan láthatjuk, hogy ki, mit és mikor helyezett el a platformon.

3. Fájlok

Mappánkénti bontásban találhatjuk meg az egyes fájlokat. A mappán belüli fájlokat rendezhetjük, egyrészt a címük szerint, másrészt a tagok szerint is.

Feltöltés

Feltölthetünk különféle formátumú fájlokat, melyeket webes környezetben is szerkeszthetünk. Ha sok hasonló dokumentumot töltünk fel, akkor megkönnyítheti a dolgunkat a címkézés lehetősége. A tárgyszavak segítenek az útbaigazításban. További lehetőség is kínálkozik a töltésre, ez nem más, mint a már meglévő google dokumentumaink hozzákapcsolása a Glasscubes-hoz.

Létrehozás

Természetesen nem pusztán meglévő elektronikus dokumentumainkat tárolhatjuk közös felületen, hanem újakat is létrehozhatunk.

Hol találod: www.glasscubes.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: